Sledujte nás

Hokej

Kto je Kanada?

Červená je dobrá na Ferrari, zlá na hemoroide, a tá úplne najhoršia na kanadskom drese.

Kanada hokej

Červená je dobrá na Ferrari, zlá na hemoroide, a tá úplne najhoršia na kanadskom drese.

Druhá najväčšia krajina planéty potvrdzuje slová (aj) českých expertov o tom, že títo borci „jsou někde úplně jinde“. Everest hokejovej moderny, somatickej sily, čistej tvrdosti, zdravého, no najdrzejšieho sebavedomia, jedinečnej geniality pri výbere a utilizácii priestoru na ľade, netradičné riešenia herných situácií. Hokejový power point. Chlapci sa v krajine javorov podľa legendy vraj rodia rovno s korčuľami a z 9-ich opýtaných na chodníku „čo je v Kanade šport číslo 1“ vám v takom Vancouveri jedenásť odpovie furt a len to isté.

Je dôvodom svetovej hokejovej dominancie tradícia? Kultúra národa? Ropa v Alberte? 6-percentná nezamestnanosť? Tréning ad nauseum? Morálka? V zemi tretieho najväčšieho výrobcu diamantov korčuľuje okolo 650 000 hokejistov, všetci podľa pravidla čím menej zubov, tým viac kvality, a keď číselko porovnáte so zhruba 10 000 hokejistami na Slovensku, z ktorých je cca 2000+ mužov, poviete si je to jasné.

A keď poviete, že je to hlavne o peniazoch, tak potom že Kanada skončila pred pár rokmi v rebríčku Transparency International v kategórii vnímania korupcie v prvej desiatke. My na 61. mieste.

Čakáme na zázrak. Slovensko do boja!

Reklamy
SYNOT TIP navýšený vstupný bonus stávka bez rizika - 950x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Viac v Hokej