Sledujte nás

Futbal

V predkole Európskej ligy zavítal pod Čebrať 7-násobný turecký majster

Ružomberok si v 2. predkole Európskej ligy zmeral v domácom súboji sily proti tureckému Trabzonsporu.

Ružomberok - Trabzonspor, 2. predkolo Európskej ligy 2024/2025

Triumf v Slovnaft Cupe zabezpečil hráčom Ružomberka miestenku v prvom predkole Európskej ligy. V tom si poradili s kazašským Tobolom a tak bolo jasné, že na stredné Slovensko zavíta súper zvučnejšieho mena.

Už dopredu bolo jasné, že v prípade postupu sa Ružomberok postaví proti sedem násobnému majstrovi tureckej Süper Lig, Trabzonsporu. Úvodný stret z dvojzápasu padol pritom na domáce ružomberské prostredie.

Papierovo to bol jednoznačný zápas. Turecký gigant mal slovenského trpaslíka vyškoliť už do polčasu. Všetko však bolo úplne inak. Ružomberok sa nezľakol výzvy, v oboch polčasoch si vypracoval hneď niekoľko tutovíc, Trabzonspor navyše hral stále ako by ešte len prípravu pred sezónou. Rečou čísel: strely 16:11, na bránu 8:3, rohové kopy 14:7. Ale…

Hráči Ruže mali presne ten typ zápasu, že by mohli hrať aj do polnoci a gólu by sa bohužiaľ nedočkali. A keď neveríš, pozri si zápasové highlighty. Lebo že šancí mali dosť aj na tri zápasy. Za to na druhej strane to bola iná pieseň. Dve (polo)šance, dva góly, oba na koncoch polčasov a bolo vymaľované. Do domácej odvety ideálna pozícia pre Turkov, pred Ružou zasa stojí len ťažko zdolateľná výzva. Uvidíme, ako sa s ňou popasuje, no postup Liptákov je podľa mňa viac než nereálny.

Avšak keby aj Ružomberok nepostúpil, zahrá si stále ešte 3. predkolo Konferenčnej ligy. A tam ho s najväčšou pravdepodobnosťou bude čakať chorvástky Hajduk Split. Opäť teda súper, ktorého sa oplatí vidieť a ďalšia šanca pre Ružomberčanov vypredať štadión.

Hotdog a pivko dnes padli veľmi dobre, zápasový šál asi najkrajší, aký som kedy videl, ale o ostatných okolnostiach okolo organizácie zápasu a veciam tomu podobným radšej pomlčím. Alebo vlastne ani nie. V pondelok sa o tom aj s Timom porozprávame v novej epizódke podcastu Spoza piva, takže vás pozývam vypočuť si ju.

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

Fortuna vstupný bonus Stávka bez rizika za 30 € + 30 free spinov - 300x300

Viac v Futbal