Sledujte nás

Nekategorizované

Stávkovanie a jeho nástrahy

922_tipK športovému zápoleniu, fandeniu a vlastne športu samému neodmysliteľne patrí aj tipovanie, alebo ak chcete – stávkovanie. Práve ono krásne dopĺňa ten nádherný pocit, keď si vychutnávate váš obľúbený zápas s možnosťou výhry. No nezabúdajme, že by to mohlo byť aj naopak.

Pozrime na niektoré základné chyby, ktorých sa vášniví tipéri dopúšťajú.

Chýbajúci vstupný kapitál

Dôležitým základom pri vašom vstupe do sveta stávok je nesporne váš vstupný kapitál – váš bankroll. Vždy by ste si mali vyčleniť istú čiastku z vašich financií, ktoré by mali byť nezávislé od vašich ostatných zárobkov v pokladničke a chránené od nežiadúcich faktorov.

Výška bankrollu je u každého jednotlivca iná, prispôsobuje sa jeho možnostiam a dostupnosti voľného kapitálu.

Samotné rozhodovanie o správnom tipe a vklade je sprevádzané množstvom emócií. Práve tie sú faktormi, ktoré ohrozujú každého tipéra. Emócie a city sú najzradnejšími spoločníkmi pri vypisovaní vášho tiketu, a práve preto by nemali zasahovať do vášho rozpočtu.

 

Nesprávne odhadnutie výšky stávky

Ako som už spomenul v predchádzajúcom bode, emócie sú pre tipéra nebezpečné. Nemali by zasahovať do vášho rozhodovania o výške vkladu. Správny tipér by mal byť pripravený aj na možnosť prehry a preto by mal mať v zálohe dostatok prostriedkov na ďalšiu hru.

Aj napriek dlhotrvajúcemu ziskovému obdobiu je mnoho tipérov schopných skončiť nakoniec v mínuse práve kvôli zlému odhadnutiu stávky. Dôvodom môže byť ako obdobie prehier, tak aj niekoľko výhier v rade, keď si už poviete aj na tiket s 15-mi odškrtnutými zápasmi, že to proste MUSÍ vyjsť.

 

Doháňanie strát

Každý to pozná. Včera mi tiket nevyšiel, tak dnes si to musím vynahradiť. Toto je ale úplná tipérska samovražda, ktorá nemôže fungovať.

Kurzy sú vypísané na každý deň, na všetko, dokonca aj na 4. Izraelskú futbalovú ligu. To ale neznamená, že si musíte podať. Vždy si vyberajte zápasy, na ktoré naozaj chcete staviť a pokiaľ máte niekedy stratový deň, vyhnite sa radšej ďalším tipom, ktorými by ste len chceli pokryť svoje straty.

Pri stávkovaní je najdôležitejšie vyčkať si na svoju príležitosť a podať len ak máte na to vytvorené tie pravé podmienky a možno aj akoby vypestovaný pocit alebo inštinkt.

 

A nezabúdajte, povolaných je veľa, no tých vyvolených málo. Nepreháňajte to preto ani so stávkovaním.

PS: Pozrite aj https://brosport.sk/2013/10/22/ked-vsadzat-na-luzra-este-neznamena-nim-aj-byt/

 

Autor: Samo

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
Kliknite pre pridanie komentára

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Futbal

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Viac v Nekategorizované