Sledujte nás

Ostatné športy

Keď vsádzať na „LÚZRA“ ešte neznamená ním aj byť

Stávkovanie šport
Foto: Richard Boyle / Unsplash

Fero vezme tiket, zaškrtne 14 víkendových zápasov, dá si 6 orosených, a v pondelok ráno čekne Nike čo, či, a koľko trafil. Emil vsadí na Norwich, ten prehrá doma 1:3, a náš borec zo Sveržova si napriek tomu pripočíta 2 minúty po záverečnom hvizde na Carrow Road 1 euro na účet. Pokiaľ ste neuverili, s tipovacou gramotnoťou ste praštili pravdepodobne niekedy v roku 2000…

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, aký je súvis medzi pravdepodobnosťou, že nejaký jav nastane, a rizikom, keď stavíte na to dokonca svoje peniaze? Hej, čím je ona pravdepodobnosť vyššia, tým je vaše riziko straty peňazí menšie a KURZ danej stávky nižší. A naopak. Čím sa zdá byť daná udalosť väčšou „fatamorgánou“, tým je vaše riziko strát vyššie, a s ním aj kurz stávky, že k danému javu ozaj reálne dôjde.

Nuž, blíži sa zima, a onen náš Emil staví na drevo miestneho hostinca 1000e na to, že do marca 2014 nespadne z neba na zem jedna jediná vločka snehu. Derivátmi intoxikovaní grgom nechápavo pretrú oči, a cez sklo v zdvihlom pohľade skúšajú zistiť, o koľko fernetov kopol asi vošlý týpek viac ako oni. Nie, žiaden trik. Emil miluje riziko, a ja sa pýtam KTO, a KOĽKÍ sa s ním v onej „predpovedi počasia“ stavia… Nie, nevložia, resp NEMUSIA vložiť každý 1000e, Emilova „istota“ je tak obrovská a risk tak šialený, že spokojne prijme od KAŽDÉHO povedzme IBA po 1 eure, až kým nestojí PROTI jeho tisícke POVEDZME 100 jednoeurových mincí vyzbieraných od 100 prítomných, ochotných do stávky ísť. Áno, možná tisícka Emilovej straty proti jeho možnej stovke zisku. Chce tak on, pristáli na to oni. Na stole je tak 1100 e, ktoré sa, myslím že pre každého matematicky jednoducho a jasne, na konci marca 2014 rozdelia – ak bude čo len minútu snežiť, Emil prehral 1000e a 100 štamgastov si rozdelí jeho tisícku presne po 10e, plus ich vklad 1 e, samozrejme…Začíname…?

Je november, a zima je NÁHODOU suchá ako váš trávnik v auguste. Vianoce. Blato ako na ukrajinskej hranici. Január. Vlekári na STV hlásia bankrot…Február, a Valentín teplý ako chorvátsky večer s čokoládovou Oxanou… A chytrý čitateľ začína chápať … Emilove šance na výhru /áno, v našom príklade IBA 100e/ sa NESKUTOČNE dvihli, naopak pivkári sa pomaly lúčia so svojim v októbri vloženým eurom. Ešte ale nie je koniec. Marec … Stále nič, neuveriteľné sa pomaly stáva skutočnosťou, a pán Iľko na Markíze komentuje absolútnu senzáciu vo svete meteorológie. Prichádza KLIMAX. Náš „lúzer“ prichádza naspäť do krčmy, kde na stole stále „leží“ 1100e, šokujúc proti nemu stávkujúcich ďalšou ponukou, absolútne opačnou od jeho pôvodnej: „ Do konca mesiaca sa rozsneží“. Položí na stôl ďalších 50e a čaká protistávky. KEĎ nájde dostatok, povedzme čo i 2000 /2000 000??/ partnerov, čo VERIA, že už snežiť OZAJ nebude /preboha, keď nesnežilo od októbra, bude teraz v marci??/, spočíta si vklady, plusy, mínusy OBOCH /čo myslíte, koľko eur jeho rivalov stojí PROTI jeho 50-tim v druhej stávke??/ jeho stávok, a UKONČÍ ju.

Tak veru. AK sa do KONCA marca rozsneží, Emil prehral PRVÚ stávku /1000e/, vyhral ale druhú, v ktorej má DOBRE spočítané, aby mu straty PRVEJ vykryla. A naopak. AK sa NEROZSNEŽÍ, vyhral oných 100e a prehral 50. V oboch prípadoch je v zelených číslach, amigos…A ktorá že stávkovka /náš „hostinec“/niečo také ponúka? To je dnes ozaj domáca úloha ak , tak pre zedéškara.

A teraz vymeňme premenné. V poslednom blogu som si dovolil tipovať PREHRU, resp NEVÝHRU favoritov /City, Chelsea a Arsenal/, dosť jasne vysvetľujúc, že vsádzam na prekvapenie, a že idem za malé peniaze do jasného rizika s výnimočne ale dosť vysokou možnou výhrou. Zahral som sa na malého Emila /verte, že v onej krčme nevsadia proti jeho tisícke stovku, ale aj 100 000, na to predsa každá logika môže vziať jed/. V sobotu máte teda vsadených 5e na hosťujúci Everton proti domácim citizens, všetko pri kurze cc 5. Na Etihad Stadium dáva evertonský Lukaku /inak presne podľa tipu v sobotňajšom blogu/ PRVÝ gól, kurz na hostí výrazne klesá, a vy otáčate smer jazdy a VSÁDZATE na ich nevýhru /LAY Everton/. Neuplynulo ani pol duelu,  a vy máte ISTÚ výhru, akokoľvek tento skončí. Jej výška samozrejme závisí od vášho vkladu, a vy mi skúste povedať, kedy ste vsadili na výhru mužstva, ktoré prehralo, a vy ste ostali v pluse…Ughff?

Norwich? Bol proti hosťom z Chelsea takým underdogom, že kurz 7.2!! naň priam lákal vsadiť  na domácich ďalších, povedzme 5 eur. Keď hneď v úvode fasli Canaries na 0:1, môjmu Emilovi sa riadne rozsypal sneh, kurz IN PLAY /áno, bavíme sa o burze/ bol zo 7 razom 23, a ja som mal takmer prehraté. Kanáriky ale dávajú na 1:1, kurz na ne ZNOVA padá, a „emil“ mení nesneženie na sneženie, staviac  5e na Chelsea!! V prípade remízy AJ výhry hosťujúcich Blues máte 1euro, ak vyhrá Norwich, ste mínus 8. Kto by ale vsádzal v tom čase na ousidera?

Je zrejmé, ze dať na JEDEN tiket VÝHRU OBOCH „underdogov“ je ako vsadiť 2éčka na Real Madrid pri kurze 100, v 88.minúte zápasu, za stavu 2:1 pre Levante, teraz poslednú sobotu /že nepoznáte týpkov, čo dali??Heh:)/ Aj v prípade Norwichu teda šlo o RISK, ktorý náhodou vyšiel. Položíte 2e na underdoga /vysoký kurz, napr spomínaných 7, stačí ale aj 5/ a AK tento bude v zápase ČO LEN RAZ VYHRÁVAŤ, okamžite premeníte politický kabát tipéra a IN PLAY vsadíte na jeho NEVÝHRU. ISTÝ ZISK, AKOKOĽVEK skončí zápas, Emil balí kufre na Karibik … Je jasné,  že AK onen underdog NEBUDE vyhrávať, pri dobrom kurze ANI remizovať, prehral som 5e…Nestáli ale pri takmer násobnej možnej výhre zato?? A propos : Neviete KTO viedol v dueli Sunderland –United?:)))

Zajtra vsadí Emil v krčme 5e na to, že Big Benovi na Temži odpadne do decembra 2013 hodinová ručička. Pozývam vás na jedno. A sledujte BBC … 🙂

Reklamy
Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 750x100
2 komentáre

2 Comments

  1. Pingback: Stávkovanie a jeho nástrahy « BROsport

  2. Pingback: PREMIER LEAGUE 2014/2015 … 3.kolo /nedeľa/ | Šport je v živote človeka oddelením hračiek… Nakupujte u nás!

Napíšte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tipsport registračný bonus 20 Eur pre nových hráčov - 300x300

Futbal

SYNOT TIP vstupný bonus stávka bez rizika - 300x300

Viac v Ostatné športy